Άλλες δραστηριότητες
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 201818.05.2018

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου ανοίγουν ένα δίκτυο επικοινωνίας-συνεργασίας μεταξύ τους και με αντίστοιχου ενδιαφέροντος μουσεία και συνδιοργανώνουν εκδήλωση για το έργο των δύο καλλιτεχνών.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί ειδική ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου σε ομάδα επισκεπτών, με δήλωση συμμετοχής και σειρά προτεραιότητας. Θα ακολουθήσει διάλεξη, ανοιχτή στο κοινό, με θέμα «Αλέκος Κοντόπουλος – Γιώργος Ζογγολόπουλος, ο διάλογος και η κληρονομιά δύο πρωτοπόρων της ελληνικής τέχνης» που θα δοθεί από τον ιστορικό τέχνης, Δρ. Αλέξανδρο Τενεκετζή, και θα προσεγγίζει την παράλληλη δράση των δύο καλλιτεχνών, αλλά και την κληρονομιά που άφησαν στην ελληνική καλλιτεχνική και πνευματική ζωή μετά το θάνατό τους μέσα από την ίδρυση των δύο φορέων πολιτισμού. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, αντιστοίχως, οι ενδιαφερόμενοι, με δήλωση συμμετοχής και σειρά προτεραιότητας, θα επισκεφτούν το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό και την Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού – Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου (Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6010121)

Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης

6:00 μ.μ. Ξενάγηση στο Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.

7:00 μ.μ. Διάλεξη.

 

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου (Δημοκρατίας 49, Ψυχικό, τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6712210)

12:00 Ξενάγηση στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού - Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου.

 

 

Είσοδος ελεύθερη.

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη.