Άλλες δραστηριότητες
Επετειακή σειρά για τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Ζογγολόπουλου23.12.2020

1901-2021

Επετειακή σειρά για τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Ζογγολόπουλου

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 120 χρόνων από τη γέννηση του Γιώργου Ζογγολόπουλου το 2021, αναπαρήγαγε για πρώτη φορά μια νέα σειρά γλυπτών με επετειακό χαρακτήρα. Η αρίθμηση των τεσσάρων νέων γλυπτών είναι στα 120 τεμάχια ανά θέμα και με αρίθμηση η οποία θα φέρει τα 120 χρόνια της επετείου για τη γέννηση του γλύπτη, δηλαδή 1901-2021.

Η νέα σειρά γλυπτών περιλαμβάνει το πλέον αναγνωρίσιμο και αγαπητό έργο του γλύπτη Ομπρέλες με μαύρο χρώμα και λευκή βάση, καθώς και γλυπτά δημιουργημένα με μεγεθυντικούς φακούς και θεματική αναφορά στην ομπρέλα με τίτλους Φακός με Ομπρέλα, Φακός με Φακούς και Κενό με Ομπρέλα.

Ως νέα εικαστικά αντικείμενα του πωλητηρίου μας προστίθενται μια σειρά έξι σχεδίων του γλυπτού Διάφραγμα, εκτυπωμένα σε χαρτί Fine Art photo rag 320 gr. τα οποία περιέχονται σε πολυτελή κασετίνα και μια σειρά από ψηφιακές εκτυπώσεις γλυπτών και ζωγραφικών έργων της συλλογής του Ιδρύματος σε πλεξιγκλάς ως σουβέρ.

Είναι η πρώτη φορά που διατίθενται υπό μορφή αριθμημένων αντιτύπων γλυπτά με φακούς, μια θεματολογία που είναι ξεχωριστή στο εικαστικό λεξιλόγιο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, καθώς και η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται προς αναπαραγωγή σχέδια και ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη.

Η συλλογή του πωλητηρίου του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου είναι διαθέσιμη στους επιλεγμένους συνεργάτες μας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο Ίδρυμα.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε:

Καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως: 09:00 - 19:00
Τηλ.: 210 6712210
E-mail: info@zongolopoulos.gr

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το 2021 !!!