Εκδηλώσεις & Παρουσιάσεις Έργων
Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης Ψυχικού25.05.2018

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 εγκαινίασε την «Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού» στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Το όραμα του Γιώργου Ζογγολόπουλου για τη σημασία της γλυπτικής στο δημόσιο χώρο έλαβε σάρκα και οστά στο πρότυπο αυτό υπαίθριο μουσείο που δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού και του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.
Στην ιδιαίτερη πολιτιστική αξία της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης Ψυχικού, της πρώτης στο είδος στην Ελλάδα, αναφέρθηκαν τόσο οι οικοδεσπότες, όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος με αφορμή το ορειχάλκινο γλυπτό "Ζάλογγο" που όμοιο πρωτότυπο αντίτυπό του βρίσκεται στο Μέγαρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Είναι το πρώτο γλυπτό το οποίο βλέπουν και οι καλεσμένοι μας -και ιδίως οι Αρχηγοί Κρατών- όταν μπαίνουν, σε επίσημη επίσκεψη, στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Χαίρομαι πραγματικά γιατί αυτό το έργο που συμβολίζει πολλά, το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, είναι εκείνο το οποίο διδάσκει σε κάθε έναν που μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο την Ελλάδα μας.»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ