Εκδηλώσεις & Παρουσιάσεις Έργων
Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών26.09.2017
"Τα κίνητρα που σου δίνει ένα έργο μπορεί να ηχούν σαν μουσική..."

Γιώργος Ζογγολόπουλος, 1999

Επτά κορυφαίοι Κινέζοι και Έλληνες καλλιτέχνες,
δύο διαφορετικές μουσικές κουλτούρες,
κοινά συναισθήματα σε μία μοναδική μουσική συνεύρεση!
 
Η μουσική εκδήλωση "China Meets Greece” αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του 2017 Meet Greece Music Journey, μία παραγωγή της εταιρίας Post Scriptum σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και τον οργανισμό Meet Culture με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση και γνώση των δύο πολιτισμών, Κίνας και Ελλάδας, μέσα από την τέχνη και τη μουσική.
Δύο κορυφαίοι Κινέζοι μουσικοί σε συνεργασία με τέσσερις εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες κι ένα φημισμένο Ισπανό μουσικό θα παρουσιάσουν ένα υψηλής ποιότητας μουσικό θέαμα με επιρροές από την Ελλάδα και την Κίνα.
Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, το οποίο προωθεί την συνεργασία με την Κίνα σε θέματα πολιτισμού και ειδικού τουρισμού μέσα από ειδικές ξεναγήσεις και επισκέψεις στον χώρο του Ιδρύματος αλλά και της Υπαίθριας Γλυπτοθήκης Ψυχικού, θα πλαισιώσει την εκδήλωση με την τοποθέτηση γλυπτών στον ευρύτερο συναυλιακό χώρο με έμφαση σε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της τέχνης του Γιώργου Ζογγολόπουλου, την «ομπρέλα».
Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα που καλύπτει οκτώ δεκαετίες και τη διακρίνει η αδιάκοπη διάθεση ανανέωσης και εξέλιξης, χρησιμοποίησε την ομπρέλα ως σύμβολο στην τέχνη του και αμέσως έγινε ένα στοιχείο που αγαπήθηκε πολύ στο έργο του καλλιτέχνη. Έχει αναφέρειχαρακτηριστικά: «Η ομπρέλα σαν αντικείμενο προστατευτικό είναι οικείο σε όλο τον κόσμο. Όλοι βρίσκουμε προστασία και θαλπωρή κάτω από τον ανάλαφρο θόλο της, καταιγίδες, άγριος ήλιος, τρυφερές συναντήσεις… Ο ανάλαφρος αυτός θόλος της συγκίνησε πολλούς καλλιτέχνες, θείες ομπρέλες του Seurat, άγριες του Goya, ασιατικές παραλλαγές….  Θα μπορούσαμε να τις θεωρήσουμε σαν αντικείμενο κοινό στη χρήση του και φανταστικό στην τέχνη».

Η συναυλία τελεί υπό τη χορηγία και υποστήριξη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και των WINES of ATHΕΝS (ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ), ενώ αποτελεί συμπαραγωγή της εταιρίας Post Scriptum με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.
Χώρος: Πολυχώρος του Συλλόγου οι φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ημερομηνία: 26/9/2017
Ώρα: 19:30
Πληροφορίες: 210 7292288-9 / 16:00 – 18:00
Εισιτήρια: Αποκλειστικά μέσω Viva
 
Καλλιτέχνες:
Chang Jing: Guzheng
Zhang Di: Κινέζικη φλογέρα
Αλίκη Μαρκαντωνάτου: Αρχαιοελληνική λύρα
Αρετή Μίγγου: Κρουστά
Παν Καπερνέκα: Φωνητικά και φλογέρα
Αθηνά Χιώτη: Φωνητικά
Luis Paniagua: Λύρα και φωνητικά