Γιώργος Ζογγολόπουλος

1927 Η πρώτη συμμετοχή σε έκθεση στο ''Άσυλον Τέχνης"

Παίρνει μέρος στην ομαδική έκθεση που πραγματοποιείται στο σπίτι του λόγιου Νίκου Βέλμου, το επονομαζόμενο "Άσυλον Τέχνης". Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

1933 (06/12/1933) Γ' Έκθεσις της ομάδος "Ομάς Τέχνη"

Ο Ζογγολόπουλος τον Δεκέμβριο του 1933 εκθέτει για πρώτη φορά έργα του με την"Ομάς Τέχνη". Είναι η τρίτη ομαδική έκθεση της "Ομάς Τέχνη" στην οποία ο γλύπτης συμμετέχει με δύο γύψινα έργα, προτομή και γυμνό. Στους συνεκθέτες συμπεριλαμβάνονται και οι φίλοι του Δ. Βιτσώρης, Α. Αστεριάδης, Σ. Βασιλείου, Ν. Χατζηκυριάκος - Γκίκας.


1935
(14-19/04/1935) "Έκθεσις Ζωγραφικής - Γλυπτικής", Αίθουσα Τέχνης Στρατηγοπούλου

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην "Αίθουσα Τέχνης Στρατηγοπούλου" με τους Αγήνορα Αστεριάδη, Σπύρο Βασιλείου, Δημήτρη Βιτσώρη και Κωστή Παπαχριστόπουλο. Παρουσιάζει πορτραίτα, μεταξύ των οποίων και εκείνα των Βιτσώρη και Φραντζισκάκη. Η έκθεση σε πολλά βιογραφικά σημειώματα του Ζογγολόπουλου αναγράφεται ως ατομική, πιθανότατα λόγω της σπουδαιότητάς της στο ξεκίνημα της πορείας του γλύπτη.


1936
(29/02-18/03/1936) Δ' Έκθεσις της ομάδος "Ομάς Τέχνη"

Συμμετέχει στην τέταρτη ομαδική έκθεση της ομάδας "Ομάς Τέχνη" που πραγματοποιείται στην Αθήνα στην "Αίθουσα Καλλιτεχνών Ατελιέ" εκθέτοντας μαρμάρινο πορτραίτο και γυμνό.


1936
(17/05-01/06/1936) Έκθεσις της ομάδος "Ομάς Τέχνη" στη Σόφια

Με την έκθεση της ομάδας "Ομάς Τέχνη" εκθέτει στην "Αίθουσα Τέχνης Πρεσλαύ" στη Σόφια πορτραίτα, καθιστό γυμνό και κεφάλι κοριτσιού. Μαζί του εκθέτουν έργα τους και οι Βιτσώρης, Βασιλείου, Αστεριάδης, Σώχος, Τσούχλος.

1936 "Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών" στη Βιέννη

Με την έκθεση της ομάδας "Ομάς Τέχνη" τον Αύγουστο του 1936 εκθέτει στην "Γκαλερί Αρνό" στη Βιέννη. Μεταξύ των συνεκθετών του είναι και οι Γαλάνης και Βιτσώρης.

1937 (εγκαίνια 17/05/1937) ΣΤ' Έκθεσις της ομάδος "Ομάς Τέχνη"

Με την ομάδα "Ομάς Τέχνη" εκθέτει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το μαρμάρινο κεφάλι κοριτσιού και τα ορειχάλκινα πορτραίτα των ζωγράφων Μίμη Βιτσώρη και Ερρίκου Φραντζισκάκη. Ανάμεσα στους 33 συνεκθέτες του είναι και η συζυγός του Ελένη Πασχαλίδου - Ζογγολοπούλου.

1937 (28/12/1937) Ομαδική έκθεση στην "Γκαλερί Νίνα Ρωκ"

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην "Γκαλερί Νίνα Ρωκ" στην Αθήνα μαζί με τους Αναγνωστόπουλο, Βασιλείου, Βιτσώρη, Καραντινό, Παππά και τη συζυγό του Ελένη Πασχαλίδου - Ζογγολοπούλου.


1937 "Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών" στη Βιέννη

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών στη Βιέννη όπου αγοράζεται και ένα έργο του.

1938 "Α' Πανελλήνιος καλλιτεχνική έκθεσις Ζαππείου"

Συμμετέχει στην πρώτη Πανελλήνια Καλλιτεχνική Έκθεση στο Ζάππειο μαζί με 31 ακόμη γλύπτες, ανάμεσα στους οποίους οι Δημητριάδης, Σώχος, Απάρτης, Φαληρέας, Περαντινός. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αγοράζεται έργο του.


1940
(12-31/01/1940) Ζ' Έκθεσις της ομάδος "Ομάς Τέχνη"

Τον Ιανουάριο του 1940 συμμετέχει στην έβδομη έκθεση της ομάδας "Ομάς Τέχνη" που πραγματοποιείται στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα, εκθέτοντας μεταξύ άλλων και το έργο "Κεφάλι κας Μ.Κ.". Μαζί του εκθέτουν έργα τους επίσης οι Βασιλείου, Αστεριάδης, Οικονομίδου και η συζυγός του Ελένη Πασχαλίδου - Ζογγολοπούλου.

1940 Μπιενάλε Βενετίας 

Παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην Μπιενάλε της Βενετίας. Μαζί του εκθέτουν έργα τους οι Αστεριάδης, Μηταράκης, Βιτσώρης, Παπαχριστόπουλος, Ραφτοπούλου, Παπαδημητρίου, Κορογιαννάκης, Γιαννουκάκης. Ο Ζογγολόπουλος εκθέτει το έργο του "Κεφάλι κοριτσιού" με το οποίο είχε λάβει μέρος και στην έκθεση της ομάδας "Ομάς Τέχνη" το ίδιο έτος.

1946 Εκθέσεις στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης, το Ιταλικό Ινστιτούτο και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Συμμετέχει στην "Έκθεση ελληνικής τέχνης" που πραγματοποιείται στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σουηδός πρέσβης αγοράζει έργο του. Το ίδιο έτος παίρνει μέρος στην έκθεση καλλιτεχνών - μελών της Ελληνογαλλικής Ένωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και σε ομαδική έκθεση στην Casa d' Italia στην Αθήνα.


1947 
Μπιενάλε Καΐρου

Παίρνει μέρος στην Μπιενάλε Καΐρου.


1948 (5-25/10/1948) 
Ατομική έκθεση στην "Αίθουσα Ζαχαρίου"

Η πρώτη ατομική έκθεση του Ζογγολόπουλου με έργα γλυπτικής και ζωγραφικής γίνεται στην "Αίθουσα Ζαχαρίου" στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1948. Εκθέτει 16 γλυπτά, ελαιογραφίες και υδατογραφίες. Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάζει είναι τα "Έφιππος Καραϊσκάκης", "Αριάδνη", "Κοπέλα ξαπλωμένη σε κόκκινη πέτρα", "Κεφάλι κοριτσιού", μακέτα "Ηρώου Μυκόνου", "Μνημείο εργατών της θάλασσας", "Λουστράκι καθισμένο", "Το κοριτσάκι με τα ροζ".

1948 (31/10-31/12/1948) "Πανελλήνιος Καλλιτεχνική Έκθεσις"

Συμμετέχει στην Πανελλήνια Καλλιτεχνική Έκθεση στο Ζάππειο όπου διακρίνεται με το Β' βραβείο μεταξύ 330 καλλιτεχνών που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση. Η "Αριάδνη" ή "Μνημείο Πεσόντων Αγ. Γεωργίου" που παρουσιάζει ο Ζογγολόπουλος είναι το γλυπτό για το οποίο βραβεύεται με το αργυρό μετάλλιο ανάμεσα σε 755 έργα, ενώ δεν απονέμεται σε κανέναν καλλιτέχνη το πρώτο βραβείο.


1949 (Οκτώβριος - Νοέμβριος) 
"Έκθεσις συγχρόνου ελληνικής τέχνης" 

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση σύγχρονης ελληνικής τέχνης στο Ζάππειο. Στην ίδια έκθεση παρουσιάζουν επίσης έργα τους οι Αναγνωστοπούλου, Απάρτης, Αστεριάδης, Βασιλείου, Βασιλικιώτης, Γουναρόπουλος, Καπράλος, Μόραλης, Σώχος, Γκίκας.


1950 (14/05/1950) 
Α΄ Έκθεση της ομάδας "Στάθμη" 

Συμμετέχει στην πρώτη έκθεση της ομάδας "Στάθμη" με τους Βασιλείου, Απέργη, Ζαχαρίου, Ελευθεριάδη, Καραντινό.


1952 (11.04.1952)
 "Δ' Πανελλήνιος Έκθεσις Καλών Τεχνών" 

Συμμετέχει στην Πανελλήνια Καλλιτεχνική Έκθεση στο Ζάππειο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και οι Ελένη Ζογγολοπούλου, Γιώργος Βακαλό, Θανάσης Απάρτης, Αχιλλέας Απέργης.


1953
"Άγνωστος Πολιτικός Κρατούμενος", Tate Gallery

Συμμετέχει στον διαγωνισμό για το "Μνημειο στον άγνωστο πολιτικό κρατούμενο" στην "Tate Gallery" στο Λονδίνο.


1954 (06/01-21/01/1954) 
Ομαδική έκθεση στο Βελιγράδι

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στο Βελιγράδι στην "Κρατική αίθουσα Mali Kalomegdan" μαζί με τους Αστεριάδη, Σπυρόπουλο, Σώχο, Τόμπρο, Γκίκα.

1955 (Αύγουστος) Ομαδική έκθεση στην Αλεξάνδρεια

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι και η σύζυγός του Ελένη Ζογγολοπούλου.


1956 ([16 ή 19]/06/1956) Μπιενάλε Βενετίας

Συμμετεχει στην 28η Μπιενάλε της Βενετίας με τέσσερα ανθρωποκεντρικά έργα που φέρουν τους τίτλους "Composizione su un motivo dramatico" (Σύνθεση για ένα δραματικό θέμα), "Bozzetto per un cavallo" (Μακέτα για ένα άλογο), "Sorriso" (Χαμόγελο) και Nudo (Γυμνό).


1957 (23/09/1957) 
Μπιενάλε Σάο Πάολο

Συμμετέχει στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο παρουσιάζοντας τα γλυπτά "Προμηθέας", "Νυχτερινό", "Ποιητής", "Ποσειδώνας", "Πουλί".


1958 (10 ή 19/06-15 ή 30/07/1958) 
Ομαδική έκθεση στις γκαλερί "Κούρος" και "Ζυγός"

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην "Γκαλερί Κούρος" με τους Απέργη, Εγγονόπουλο, Τσαρούχη, Κανιάρη κ.α. παρουσιάζοντας γλυπτά και ζωγραφικά έργα. Το ίδιο έτος συμμετέχει στο "Θερινό Σαλόνι Νέων καλλιτεχνών" στη "Γκαλερί Ζυγός".

1958 Περιοδεία για 12 μήνες στις Η.Π.Α. με ομαδική έκθεση 

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση δώδεκα καλλιτεχνών οι οποίοι εκθέτουν έργα αφηρημένης ζωγραφικής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επί ένα έτος. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι και οι Ν. Χατζηκυριάκος - Γκίκας, Γ. Γαϊτης, Β. Κανιάρης και η συζυγός του Ελένη Ζογγολοπούλου.

1958 Ομαδική έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο 

Συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο παρουσιάζοντας 26 έργα του.