Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στις «Ομπρέλες» μας!
01 Δεκεμβρίου, 2025

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης φωτίστηκαν από την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Αγώνων MILANO CORTINA 2026 — και η φλόγα βρήκε στέγη κάτω από τις εμβληματικές «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία.

Η φλόγα υποδέχτηκε τους Θεσσαλονικείς με λαμπρότητα, ενισχύοντας με συμβολικό τρόπο τις αξίες του Ολυμπισμού, της ειρήνης, της ενότητας και της πολιτιστικής ταυτότητας.

Για εμάς, ως Ίδρυμα Ζογγολόπουλου, είναι ιδιαίτερα τιμητική αυτή η στιγμή — καθώς οι Ομπρέλες δεν είναι απλώς ένα δημόσιο έργο τέχνης, αλλά μέρος της ζωής της πόλης και της συλλογικής μνήμης των πολιτών. Η επίσκεψη της Ολυμπιακής Φλόγας υπογραμμίζει την πολιτιστική και συμβολική σημασία του δημόσιου χώρου και μας θυμίζει ότι η τέχνη και ο αθλητισμός έχουν τη δύναμη να φέρνουν κοντά ανθρώπους και κοινότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

el