Έκθεση Γλυπτικής & Ζωγραφικής

Ημέρες / Ώρες

19 Ιουνίου - 15 Οκτωβρίου 2023

Πληροφορίες: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου
Πλ. Γαβριήλ Χαρίτου 12, 85131, Ρόδος
Τηλ. 2241036646 | FAX 2241023766 | contact@mgamuseum.gr

Image

Τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής και ζωγραφικής του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Τα έργα ηχούν σαν μουσική» πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου – Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου την Πέμπτη 15 Ιουνίου παρουσία πλήθους κόσμου.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.
Ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης, καλωσόρισε τους καλεσμένους και παρουσίασε το πλαίσιο δράσεων μέσα στο οποίο εντάσσεται η έκθεση του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Όπως ανέφερε, η έκθεση θα πλαισιωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στη Ρόδο, από παράλληλες εκδηλώσεις προκειμένου το κοινό να επισκεφτεί και γνωρίσει τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Μουσείου κάλεσε το Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη για κηρύξει επίσημα την έναρξη της έκθεσης. Ο Δήμαρχος Ρόδου δήλωσε εντυπωσιασμένος από την έκθεση και προσκάλεσε όλους τους Ροδίτες και τους επισκέπτες του νησιού να μην χάσουν την ευκαιρία να δουν τα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου από κοντά καθώς ταξιδεύουν για πρώτη φορά στη Ρόδο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν: ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο κος Mehmet Atıf ŞEKERCİOĞLU, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων & Υπηρεσίας Δόμησης κος Στέφανος Δράκος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων κος Αθανάσιος Βυρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Νοτίου Αιγαίου κος Χρήστος Μπάρδος, ο Διευθυντής Αεροδρομίου «Διαγόρας» της Fraport Greece κος Σάκης Ανυφαντής, ο Β΄ Υποδιευθυντής της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου Αστυνομικός Διευθυντής κος Γιώργος Στέργου, ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κος Διονύσης Τσιλιγκίρης, η Αντιπρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κα Μαντζόν Μαίρη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύμβουλος της Κοινότητας Ρόδου κος Κωνσταντίνος Γλεντής, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, εκπαιδευτικοί και εικαστικοί.

Η έκθεση θα παραμείνει έως 15 Οκτωβρίου 2023